Składniki:
- 0,5 szkl mąki żytniej
- 1 szkl mąki pszennej
- 0,5 szkl ciepłej wody
- proszek do pieczenia
- sól, cukier
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zagniatać. Wyłożyć do formy i za pomocą dłoni docisnąć brzegi do ścianek blaszki.
Ja na swoją nałożyłam w kolejności: pesto bazyliowe (bazylia, oliwa, czosnek, ser niebieski), starty ser niebieski, pieczarki suszone, pieczarki świeże. Po wyjęciu posmaruję keczupem :-)
Pyszne ma dodatki;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
o tak, to mój ulubiony zestaw dodatków :-)
OdpowiedzUsuńa ile trzeba piec tą pizze i w jakiej temperaturze
OdpowiedzUsuń200C przez mniej więcej 30min - każdy piekarnik działa inaczej, więc najlepiej często doglądać :)
UsuńA te mąki to razowe?
OdpowiedzUsuńproszek do pieczenia to cały jest potrzebny?
OdpowiedzUsuń