piątek, 14 grudnia 2012

Ciasto fasolowo-cytrynowe LIGHT

Ciasto fasolowe - zaskakująco pyszne :-)



Składniki:

  • puszka białej fasoli 
  • 3 łyżki maku
  • 1 łyżka otrąb pszennych
  • stevia w płynie/słodzik (2-3 łyżki)
  • łyżeczka cukru (dodaję, aby ciasto było bardziej chrupiące)
  • starta skórka z cytryny + niecała łyżeczka soku
  • aromat cytrynowy (kilka kropel)
  • 2 duże jajka
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Fasolę dokładnie zmielić. Dodać resztę składników i miksować. 
Wlać do formy i piec w 200* /30min

Jeżeli wcześniej planujesz zrobić ciacho, dobrze jest namoczyć mak w wodzie dzień wcześniej - oczywiście nie ma takiej konieczności :-)

Życzę smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...