Jaglanka Makowianka
moje drugie sniadanko:D
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- ogromna łycha mielonego maku
- gotowana/ kandyzowana skórka pomarańczowa
- rodzynki
- orzechy włoskie, laskowe, migdały
- aromat migdałowy
- 2 łychy serka wiejskiego
- miód
Ugotować kaszę jaglaną w dwa razy większej ilości wody. Ja wrzucam od razu rodzynki bo lubię jak są napęczniałe. Ma pyrkac na małym gazie- nie mieszać. Po ugotowaniu dodać łychę maku i dolać troszkę wody, gotować. Wrzucić orzechy, migdałki, skórkę pomarańczową i serek wiejski. Nałożyc do miseczki i polać miodkiem. Nieeeeeeeeeeeebo w gębie
ale fenomenalnie, uwielbiam jaglaną kaszę, a ta jest taka wigilijna :))) w atmosferze świąt. Fajnie że mnie odwiedziłaś, dzięki temu wiem że jest taki super blog. Będę obserwować.
OdpowiedzUsuńMonika