środa, 19 grudnia 2012

Jaglanka Makowianka 8 /owsianka/


Jaglanka Makowianka
moje drugie sniadanko:D


  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • ogromna łycha mielonego maku
  • gotowana/ kandyzowana skórka pomarańczowa
  • rodzynki
  • orzechy włoskie, laskowe, migdały
  • aromat migdałowy
  • 2 łychy serka wiejskiego
  • miód

Ugotować kaszę jaglaną w dwa razy większej ilości wody. Ja wrzucam od razu rodzynki bo lubię jak są napęczniałe. Ma pyrkac na małym gazie- nie mieszać. Po ugotowaniu dodać łychę maku i dolać troszkę wody, gotować. Wrzucić orzechy, migdałki, skórkę pomarańczową i serek wiejski. Nałożyc do miseczki i polać miodkiem. Nieeeeeeeeeeeebo w gębie

1 komentarz:

  1. ale fenomenalnie, uwielbiam jaglaną kaszę, a ta jest taka wigilijna :))) w atmosferze świąt. Fajnie że mnie odwiedziłaś, dzięki temu wiem że jest taki super blog. Będę obserwować.
    Monika

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...