od razu zachęcam do wypróbowania poprzedniej wersji, KLIK!
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki owsianej
- 1/4szkl wody
- szczypta sody/proszku do pieczenia
- masło orzechowe
- czarna porzeczka (można zastąpić jagodami lub innym owocem/dżemem)
- jogurt naturalny
- karob, kakao do posypania
Wszystkie składniki wrzucic do blendera. Zmiksować na puszystą masę. Smażyć pod przykryciem.
Mój poprzedni naleśnior nie zakwalifikował się do akcji, przez dodanie wpisu przed rozpoczęciem akcji :-(
Dla tego wrzucam kolejnego, równie wypasionego!
chyba jutro zaserwuję na śniadanie takiego owsianego omleta! :-)
OdpowiedzUsuńPolecam, polecam z całego serca! :-)
UsuńA ja dzisiaj jadłam na śniadanie suchego omleta, bo nie miałam pomysłu :c Jutro obie takiego zrobię!
OdpowiedzUsuńsuchy też dobry, ale nie najadłabym się:))
UsuńAle smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńFaktycznie najszybszy omlet świata - wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńsie wie! :-)
OdpowiedzUsuńhehe i skromna :)
Usuńjak zawsze:)
Usuńwygląda tak pysznie *-* nadzienie świetne !
OdpowiedzUsuńcudnie wygląda :D aż jeść mi się zachciało ;) wybacz, że tak z innej beczki, czy mąkę pszenną w innych produktach (np. naleśniki, pierogi) także można zastąpić mąką owsianą? czy lepiej się nadaje do tego razowa czy żytnia. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńOstatnio używam mąki owsianej jedynie do omletów i właśnie naleśników :-) Myślę, że na pewno zdała by się, jednak może na początek z odrobiną zwykłej pszennej. Co do wypieków jedynie testowałam na tej(bez dodatku innych rodzajów): http://taniezakupy.portalpolski.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/u/lubella-maka-pelnoziarnista-1kg.jpg różnego rodzaju faworki, pizza oraz na żytniej (do tej wypada dodać właśnie pełnoziarnistą lub pszenną, a nawet można spróbować i z owsianą:-))
Usuńokej dzięki :) a naleśniki na mące żytniej by wyszły? :) a pierogi muszę w końcu wypróbować z żytniej, ale słyszałam właśnie żeby dodać do niej jakiejś innej, bo ciasto z samej żytniej kiepsko się robi i może być za twarde, spróbuję z dodatkiem właśnie owsianej :) gdzie w ogóle kupujesz takie inne mąki? dziś w sklepie widziałam tylko pełnoziarnistą. Pozdrawiam
Usuńnaleśniki robilam juz z zytniej:) znajdziesz je gdzieś na blogu, w deserach powinno byc:) Teraz nie dam rady podeslac Ci linka. Co do mąk, kupuje w supermarketach (wlasnie owsiana byla w tesco jak sie nie myle albo kauflandzie:)), zytnia kupuje zazwyczaj w sieci sklepow D&D - taką czeską kupuje:) A po za tym w internecie mozna znalezc:)
Usuńnaleśniki robilam juz z zytniej:) znajdziesz je gdzieś na blogu, w deserach powinno byc:) Teraz nie dam rady podeslac Ci linka. Co do mąk, kupuje w supermarketach (wlasnie owsiana byla w tesco jak sie nie myle albo kauflandzie:)), zytnia kupuje zazwyczaj w sieci sklepow D&D - taką czeską kupuje:) A po za tym w internecie mozna znalezc:)
UsuńPiękny! Zgłodniałam teraz jak go zobaczyłam!
OdpowiedzUsuńAle świetnie Ci wyszedł! No, no, przymierzam się do niego :)
OdpowiedzUsuńNie przymierzaj się, tylko do kuchni marsz! :)
Usuńwygląda jak ciasto :O
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł:) wygląda apetycznie a co najważniejsze bez laktozy ;p
OdpowiedzUsuńPysznie wyglada,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie! Muszę zrobić w najbliższym czasie.
OdpowiedzUsuńAle wygląda! :)
OdpowiedzUsuńJak z obrazka :)
OdpowiedzUsuńmmm. muszę koniecznie wypróbować! :)
OdpowiedzUsuńwow! wygląda świetnie ;)
OdpowiedzUsuń