Składniki (2 porcje):
- awokado
- 1/2 szkl kaszy jaglanej
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 suszone pomidory w zalewie
- słonecznik, dynia prażona
Ugotowaną kaszę (jak prawidłowo ugotować?) odstawiamy na 10min. W tym czasie kroimy awokado, suszone pomidorki, szatkujemy albo przeciskamy przez praskę czosnek. Podprażamy dynię/słonecznik.
Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy 2 łyżki zalewy z pomidorów (jeśli nie mamy w zalewie, dodajemy oliwę/olej lniany). Solimy do smaku.
*
Ale apetycznie wygląda! Napewno wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie ! :D
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńna pewno wypróbuję jako dodatek do łososia ;)
OdpowiedzUsuńMniaaam, jeszcze nie widziałam takiej odsłony kaszy jaglanej :)
OdpowiedzUsuńdietetycznie, smacznie i treściwie, dodatkowo polecam aksamitny i wyśmienity w smaku dressing jogurtowy bądź sos 1000 wysp develey, pyszności !
OdpowiedzUsuń