Rozpoczynam akcję "Resztkowo - jem zdrowo". Pewnie wiele z Nas ma dylemat - jak kreatywnie wykorzystać resztki z warzyw wyciśniętych na sok? Chcę stworzyć zbiór zdrowych przepisów dla sokopijców:D
Na drugie śniadanie, z największą przyjemnością zajadam się pankejkami marchewkowymi ;-)
Składniki:
- resztki marchewkowe (nie masz? to nie problem - zetrzyj na tarce marchewkę)
- jajko
- ~200ml jogurtu greckiego (3łyżki)
- mąka owsiana (~4-5łyżek)
- 1-2łyżki siemienia lnianego (miałam nie mielone)
- soda/proszek do pieczenia
Do naczynia wrzucamy wszystkie składniki (oprócz białka). Dodajemy ubite białko i łączymy składniki mieszając, nie miksując! Smażyłam na odrobinie masła kokosowego.
Uwielbiam wszystko co marchewkowe :)
OdpowiedzUsuńproste i pyszne. placuszki wyglądają cudnie!
OdpowiedzUsuńPyszniutkie i do tego z marchewką <3
OdpowiedzUsuńte placuszki bardzo lubię i bardzo często też robię :) a mąkę owsianą używam praktycznie zawsze :)
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie, bardzo lubię takie śniadanka :)
OdpowiedzUsuńooooo! Dzięki za ten przepis !
OdpowiedzUsuńZ marchewką... najlepsze ;D
OdpowiedzUsuń