niedziela, 10 stycznia 2016

Gofry z musem awokado

Gofry w końcu wyszły chrupiące :-)


       (1 porcja = 2 gofry)
  • 1/2 bananaa 
  • 1 jajko
  • szczypta proszku do pieczenia bezglut,
  • 1 łyżeczka nasion chia (lub mielone siemię lniane)
  • 2 łyżeczki karobu (lub kakao)
  • 1 łyżka mąki orkiszowej (lub dowolnie wybranej)
  • trochę wody, żeby konsystencja ciasta była lekko lejąca się
      Trzymałam w nagrzanej gofrownicy 4min, bez zaglądania.
      Podane z musem z awokado, gruszki, tahini.

      

8 komentarzy:

  1. Brzmi bardzo interesująco :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie gofry, a z musem awokado jeszcze nie jadłam, ale na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe połączenie:-) Muszę wypróbować przepis:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeżeli jest smaczne tak jak zdrowe, to jak najbardziej muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  5. Domowe gofry lepsze niż te na wakacjach :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Hi Dear, are you really visiting this site regularly, iff so after thgat
    you will definitely get nice know-how.

    OdpowiedzUsuń
  7. Raz w tygodniu, w sobotę mamy gofry na śniadanie. Córka uwielbia, my zresztą też. Nigdy nie wpadłabym na takie połączenie z awokado. Może któregoś dnia spróbujemy. Najbardziej nam smakuje z musem z mango https://onedaymore.pl/blog/mango-kalorie-wartosci-odzywcze-i-ciekawostki/. Ten owoc to samo zdrowie.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...