- puszka fasoli konserwowej -400g po odsączeniu z zalewy
- 3 jajka
- 4 łyżki kakao
- 3 łyżki serka wiejskiego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki cynamonu
- 4 łyżki ksylitolu
- kawałek startego korzenia imbiru
Wykonanie jest bardzo proste... fasole zblendować i połączyć z resztą składników. Piec w temperaturze 180 C przez ok 40min. Wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto w środku przy uchylonych drzwiczkach.
Porcja 197g to 1/4 ciasta:) Ja z siostrą zjadłam po pół:D (zjarane:P)Orzeszki nie są podliczone do bilansu:)
Jest pyszne, uwielbiam je, robiłam kilka razy choć trochę inaczej.
OdpowiedzUsuńjak? chętnie wypróbuje nowe warianty:)
Usuńja również uwielbiam ciasta z roślin strączkowych i też robiłam je zawsze troszkę inaczej :p
UsuńTwoja opcja jest super <3
fajne takie zdrowe fasolowe ciacho ;D
OdpowiedzUsuńuwielbiam ciasto fasolowe! :)
OdpowiedzUsuńSkusiło mnie to ciasto. Zrobiłam, powiem szczerze. Szukałam zamiennika słodyczy bo jestem łasuchem na diecie... Ciasto mi nie smakuje niestety, dość gorzkie, sam kawałek wcale nie jest light, więc bardziej opłaca mi się zjeść batonika z Rossmana, mają tam takie light stoisko :D Ale jak najbardziej, przepis jest fajny i prosty, po prostu nie mój smak.
OdpowiedzUsuńkurcze chyba w końcu muszę się przekonać do tych fasolowych ciast.
OdpowiedzUsuń