wtorek, 19 lutego 2013

Chlebek ryżowy z mozarellą, jajkiem i parówką


Pyszne II śniadanko
Chlebek ryżowy 
mozarella
suszone pomidory
jajko sadzone
parówka Jedynka


5 komentarzy:

  1. A jak apetycznie wygląda! ŁAŁ!

    OdpowiedzUsuń
  2. wafle ryżowe mają wysoki IG oraz są produktem wysoko przetworzonym i mało wartościowym mimo iz reklamowane sa jako zdrowy zamiennik pieczywa wcale nie oznacza ze tym sa. Radze zastąpić chlebem razowym

    OdpowiedzUsuń
  3. i jeszcze ta parówka ? Czytałaś kiedyś ich skład ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. WItam Anonimie, miłobyłoby gdybyś się podpisał:)

      Każdy ma czasem ochotę na niezdrowe jedzonko, jeden idzie wtedy do fastfoodowej sieciówki, inny kupuje wafle ryżowe i parówki zawierające 71% mięsa bez MOMu ;-) (na rynku są nawet 93%) oczywiście zawierają inne świństwa (niżej składniki) ale uważam, że raz na jakiś czas nic złego mi się nie stanie- pozatym jedząc przez lata normalne parówki i inne świństwa ludzki organizm lepiej sobie z tym radzi niż gdybyśmy przenieśli się do czasów prehistorii i dali takiemu jednemu z maczugą parówkę z keczupem)

      Wafle ryżowe 3 ziarna Wysoki Błonnik SKŁAD:
      brązowy ryż pełnoziarnisty 75%, kukurydza 15%, siemię lniane 5,5%, łupina nasienia babki jajowatej 3,5%, sól morska

      Parówki Jedynki:
      mięso 71% (w tym mięso indycze 91%, mięso wieprzowe 9%), tłuszcz wieprzowy, woda, skóry wieprzowe, regulator kwasowości mleczan sodu, sól, papryka 1%, białko sojowe, przyprawy, przeciwutleniacz izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca azotyn sodu.

      Usuń
  4. Gosh, ale się ten Anonim uwziął.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...