Do 3 szklanek bulionu (ugotowany z: mrożonej: botwinki, pory, pietruszki, marchewki, przyprawy naturalnej do rosołu, sosu sojowego, pieprzu, soli) - dodaję 3/4 paczki mrożonego kalafiora (zazwyczaj kalafior z koperkiem z Biedronki), jednego młodego ziemniaka, 4 ząbki czosnku (polskiego, razem z tą fioletową skórką). Wszystko gotuję przez ok 30min.
Blenduję i podaję krem z jogurtem naturalnym, gomasio i koperkiem :-)
U mnie ostatnio też królowała ta zaupka. Pycha.
OdpowiedzUsuńUwielbiam zupy kalafiorowe :) ale pierwszy raz spotykam się z bulionem w którym jest botwinka! Nigdy nie wiesz czego się dowiesz.
OdpowiedzUsuńto był taki ala bulion, moje wariactwo :-)
Usuńpychota! uwielbiam kalafiorową, a koperek jest do niej stworzony!
OdpowiedzUsuńmam ochote dzis na jakas zupke wlasnie ! <3 uwielbiam lato bo zawsze jest mozliwosc na pyszne i zdrowe jedzonko :) <3 mniam
OdpowiedzUsuńu mnie tez dzis nowosci:) wpadaj :)