niedziela, 17 lutego 2013

Owsianka (17) jabłkowo-cynamonowa z cukinią

Normalnie nie lubię warzyw, ale znalazłam na nie sposób :-) Przemycając w owsiankach, porcja jest większa, zdrowsza, a kalorii wcale nie przybywa.

Składniki na 3 porcje
  • 1szkl płatków owsianych
  • 0,5 szkl otrębów
  • 2 szkl wody
  • 2 jabłka (średnie)
  • cynamon
  • pół małej cukinii
Zagotować wodę, dodać cukinię. Po 5min dosypać płatki, otręby i cynamon (duuużo cynamonu:-)). W między czasie zetrzeć jabłko. Kiedy zgęstnieje dodać mleko, jabłko i żurawinę. Potrzymać jeszcze chwilę na ogniu, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Udekorowałam cynamonem i żurawią :)








9 komentarzy:

  1. Owsianka - pycha :) Widzę, że tym razem ktoś miał śniadanie w towarzystwie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna owsianka na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają bardzo smakowicie ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda pysznie, a serduszko bardzo uroczo :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Trzy miseczki, a w nich obłędnie smaczna zawartość :) Lubię takie śniadania!

    OdpowiedzUsuń
  6. jaka pyszna owsianka <3 kocham to !

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak kroisz cukinię przed gotowaniem? ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. tutaj starłam na tarce:) na grubszych oczkach:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...