Składniki:
(na 2 blachy)
- 100g masła
- 200g otrąb owsianych (zmielonych delikatnie)
- 30g serka homo
- 70g jogurtu naturalnego
- 100g mąki żytniej
- 100g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50g cukru
Polewa kakaowa:
- kakao odtłuszczone
- mleko
- słodzik w płynie
Składniki na ciasto łączymy ze sobą, formując kulę. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na jakieś 20min. Po wyciągnięciu, wałkujemy - po czym wykrawamy koła - najlepsza do tego jest szklanka po nutelli :-)
Polewę kakaową tworzymy mieszając na wolnym ogniu składniki. Mleka powinno być mniej niż kakaa, dla tego najlepiej zaczynać od małych porcji i po malutku dodawać - to mleka, to kakaa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz