Gofry w końcu wyszły chrupiące :-)
(1 porcja = 2 gofry)
- 1/2 bananaa
- 1 jajko
- szczypta proszku do pieczenia bezglut,
- 1 łyżeczka nasion chia (lub mielone siemię lniane)
- 2 łyżeczki karobu (lub kakao)
- 1 łyżka mąki orkiszowej (lub dowolnie wybranej)
- trochę wody, żeby konsystencja ciasta była lekko lejąca się
Trzymałam w nagrzanej gofrownicy 4min, bez zaglądania.
Podane z musem z awokado, gruszki, tahini.
Zdrowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuńBrzmi bardzo interesująco :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie gofry, a z musem awokado jeszcze nie jadłam, ale na pewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie:-) Muszę wypróbować przepis:-)
OdpowiedzUsuńJeżeli jest smaczne tak jak zdrowe, to jak najbardziej muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńDomowe gofry lepsze niż te na wakacjach :)
OdpowiedzUsuńHi Dear, are you really visiting this site regularly, iff so after thgat
OdpowiedzUsuńyou will definitely get nice know-how.
Raz w tygodniu, w sobotę mamy gofry na śniadanie. Córka uwielbia, my zresztą też. Nigdy nie wpadłabym na takie połączenie z awokado. Może któregoś dnia spróbujemy. Najbardziej nam smakuje z musem z mango https://onedaymore.pl/blog/mango-kalorie-wartosci-odzywcze-i-ciekawostki/. Ten owoc to samo zdrowie.
OdpowiedzUsuń