niedziela, 1 marca 2015

Pieczona brukselka z oliwą i przyprawami

Pyszna propozycja do przygotowania brukselki :-)
Umytą, pokrojoną w połówki wykładamy na blaszy, polewamy oliwą z oliwek, dodajemy: wyciśnięty czosnek, przyprawy: zioła prowansalskie, sól morska, oregano, kumin rzymski.

można dodać również inne warzywa jak: marchewka, pietruszka, burak

Piekłam 20min, termoobieg, 180C




6 komentarzy:

  1. Brukselka to chyba moje ulubione warzywo, więc się zakochałam ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. Brukselka <3 Cudownie smakuje z masłem orzechowym :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mm, korzeniowe piekę ale brukselki jeszcze nigdy, trzeba zacząć!
    zapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/ :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda apetycznie :) Najwyższy czas przekonać się do tego warzywa.

    OdpowiedzUsuń
  5. Brukselka to chyba jedyne warzywo do którego nie jestem przekonana

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...