Pyszna propozycja do przygotowania brukselki :-)
Umytą, pokrojoną w połówki wykładamy na blaszy, polewamy oliwą z oliwek, dodajemy: wyciśnięty czosnek, przyprawy: zioła prowansalskie, sól morska, oregano, kumin rzymski.
można dodać również inne warzywa jak: marchewka, pietruszka, burak
Piekłam 20min, termoobieg, 180C
Brukselka to chyba moje ulubione warzywo, więc się zakochałam ♥
OdpowiedzUsuńBrukselka <3 Cudownie smakuje z masłem orzechowym :)
OdpowiedzUsuńmm, korzeniowe piekę ale brukselki jeszcze nigdy, trzeba zacząć!
OdpowiedzUsuńzapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/ :)
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :) Najwyższy czas przekonać się do tego warzywa.
OdpowiedzUsuńBrukselka to chyba jedyne warzywo do którego nie jestem przekonana
OdpowiedzUsuń