2. Lody jagodowe
1. Lody czekoladowe
Składniki:
- opakowanie mleczka odtłuszczonego, skondensowanego (350g)
- 2 łyżki serka Emilki
- 3 łyżeczki kakaa
- 4 tabletki słodzika
- aromat czekolady mlecznej
- 2,3 łyżki mleka
Czekolada straciatella
Składniki:
- łyżeczka błonnika kakaowego
- łyżeczka kakao
- łyżka/2łyżki mleka
- słodzik
Zimne mleko ubić na pianę. W osobnym naczyniu wymieszać resztę składników, dodać do mleka. Miksować. Przelać do naczynia i włożyć do zamrażalnika. Co jakiś czas mieszać masę.
Ze wszystkich składników utrzeć jednolitą masę. Włożyć na chwilę do lodówki, kiedy błonnik nasiąknie, wyjąć i łyżeczką wrzucać małe odłamki do lodów.
Lody czekoladowe nadają się na fazę II P
2. Lody jagodowe
Składniki:
Lody czekoladowe nadają się na fazę II P
2. Lody jagodowe
Składniki:
- 500g mrożonych jagód
- pół szklanki maślanki
- 2 łyżki płynnego słodziku
450g jagód zmiksować z maślanką i słodzikiem. Do gotowej masy dodać resztę całych jagód. Wlać do naczynia i włożyć do zamrażalnika.
Lody jagodowe nadają się na fazę III jako porcja owoców.
Lody jagodowe nadają się na fazę III jako porcja owoców.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz