piątek, 26 lipca 2013

Makaron z pesto szpinakowo-bazyliowym

Nie było pomysłu na obiad, za to była bazylia w doniczce i szpinak w lodówce :) oto jest:

Składniki:

  • miałam mrożony szpinak w brykietach, więc użyłam 3szt
  • świeża bazylia
  • orzechy włoskie (znalazłam w szafce z 7szt)
  • czosnek nie chiński (3-4 ząbki)

  • makaron z pełnego ziarna

Orzechy blendujemy ręcznie, kolejno: dodajemy czosnek (doprawiamy solą), rozmrożony szpinak i bazylię.

Łączymy z makaronem na talerzu :-) Można posypać parmezanem oraz prażonymi orzechami.


                                                       
                                                                 Makaron kreatywnie

8 komentarzy:

  1. Pyszności! Uwielbiam szpinak!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda fajnie:) zapraszam do siebie http://ar-fit.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. OOOOOOOOO, widzę, że mamy bardzo podobny gust kulinarny:), zdrowo i lekko:). Chyba się tu u Ciebie zadomowię troszeczkę i poszperam:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z otwartymi rękami Cię zapraszam! :-)

      Usuń
  4. Fajne pesto, chociaż prawdę mówiąc nigdy nie używałam mrozonek do pesto. No, ale moze to są te "nowe lądy" :) I sposób na szybkie danie, a to lubie bardzo :)
    Pozdrawiam i dziękuje za wizytę u mnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. do blendera wrzucałam już rozmrożony :-)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...