- dwie łychy sera ricotta (lub emilki chude)
- szklanka jogo nat
- łyżka kawy rozpuszczalnej
- łyżka kakao
- łyżka amaretto (lub kilka kropel olejku migdałowego)
- banan
- 2 łyżki posiekanych drobno migdałów (lub "mąki migdałowej")
- łyżeczka płaska żelatyny
- 1/5 szkl. wrzątku
WYKONANIE:
rozpuścić żelatynę we wrzątku, następnie razem z kawą, jogo, amaretto, ricottą i 3/4 banana zmixować.
w szerokim pojemniku na spód skroić resztę banana, posypać migdałami, i wylać na to mieszankę. Wierzch obficie obsypać kakaem (przez sitko)
rozpuścić żelatynę we wrzątku, następnie razem z kawą, jogo, amaretto, ricottą i 3/4 banana zmixować.
w szerokim pojemniku na spód skroić resztę banana, posypać migdałami, i wylać na to mieszankę. Wierzch obficie obsypać kakaem (przez sitko)
mniam! smaka robisz ;P
OdpowiedzUsuńBananowe...ciekawe..zapraszam do akcji kawowej..
OdpowiedzUsuń