niedziela, 27 stycznia 2013

Banankowe tiramisu

  • dwie łychy sera ricotta (lub emilki chude)
  • szklanka jogo nat
  • łyżka kawy rozpuszczalnej
  • łyżka kakao
  • łyżka amaretto (lub kilka kropel olejku migdałowego)
  • banan
  • 2 łyżki posiekanych drobno migdałów (lub "mąki migdałowej")
  • łyżeczka płaska żelatyny
  • 1/5 szkl. wrzątku

WYKONANIE:
rozpuścić żelatynę we wrzątku, następnie razem z kawą, jogo, amaretto, ricottą i 3/4 banana zmixować.
w szerokim pojemniku na spód skroić resztę banana, posypać migdałami, i wylać na to mieszankę. Wierzch obficie obsypać kakaem (przez sitko)



/na samym jogurcie tez wyjdzie, schłodzić godzinę w zamrażalniku i można zajadać/







2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...