niedziela, 6 lipca 2014

Kasza jaglana z pesto pietruszkowym

Dzisiejsza niedziela, jak zawsze baaaardzo leniwa. Dla tego obiad w dosłownie 15 minut :-)

Składniki:

  • kasza jaglana
  • oliwa z oliwek
  • pietruszka 
  • czosnek
  • sok z cytryny
  • prażony słonecznik 


Gotujemy kaszę jaglaną #jak ugotować kaszę? 
Resztę składników blendujemy razem (ja nie miałam samych prażonych ziaren słonecznika, więc pod koniec wymieszałam pesto po prostu z masłem słonecznikowym, które zrobiłam dzień wcześniej).



6 komentarzy:

  1. Fajne połączenie składników.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy wpis. :)))

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno takie szybkie danie będą idealne dla tych, którzy podczas upałów nie mogą wystać 'przy garach' ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajnie, bo szybko. Dla mnie raczej byłaby to kolacja np. po treningu :)
    Podrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...