niedziela, 20 lipca 2014

Kasza jaglana z awokado, suszonymi pomidorami i czosnkiem - sałatka

Sałatka stała się moją ulubioną od wczoraj :-)

Składniki (2 porcje):
- awokado
- 1/2 szkl kaszy jaglanej
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 suszone pomidory w zalewie
- słonecznik, dynia prażona





Ugotowaną kaszę (jak prawidłowo ugotować?) odstawiamy na 10min. W tym czasie kroimy awokado, suszone pomidorki, szatkujemy albo przeciskamy przez praskę czosnek. Podprażamy dynię/słonecznik.
Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy 2 łyżki zalewy z pomidorów (jeśli nie mamy w zalewie, dodajemy oliwę/olej lniany). Solimy do smaku.


*
Lato w pełni!


7 komentarzy:

  1. Ale apetycznie wygląda! Napewno wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny blog, piszesz bardzo ciekawie. :)

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. na pewno wypróbuję jako dodatek do łososia ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniaaam, jeszcze nie widziałam takiej odsłony kaszy jaglanej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. dietetycznie, smacznie i treściwie, dodatkowo polecam aksamitny i wyśmienity w smaku dressing jogurtowy bądź sos 1000 wysp develey, pyszności !

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...