sobota, 23 listopada 2013

Zapiekana z brokułami i serem pleśniowym

Szybki, smaczny i przede wszystkim zdrowy :)

Dzisiejszy obiad to pyszna zapiekanka, powstała w wyniku szybkiej burzy mózgu przy lodówce :-)

Składniki: (na 2 osoby)
  • 2 sznycle z indyka
  • makaron żytni świderki (na oko było to 100g bez ugotowania)
  • paczka brokuł mrożonych
  • ser pleśniowy (100g) 
  • serek wiejski (4 łyżki)

Brokuły i makaron uprzednio należy ugotować. Brokuły mrożone gotujemy max 10min. 
Mięsko pokroić w kostkę i podpiec (przyprawy wg smaku, u mnie: sos sojowy, czosnek, cayenne, papryka słodka). Wszystkie składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać sery i wymieszać.

Zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180C, do 30min. Jednak, jak wiadomo, u każdego inaczej.



12 komentarzy:

  1. Ale pyszności ! Idealne połączenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo, wspaniełe połączenie! i wielki plus za wartości odżywcze - ja też nie mogę się bez nich obyć ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj koniecznie muszę ją niedługo zrobić :) może nawet jutro :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo fajna propozycja! same zdrowe i smaczne składniki i można stworzyć tak smaczny obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ta zapiekanka to coś cudownego, jest przesmaczna :) !

    OdpowiedzUsuń
  6. Szybkie, smaczne i zdrowe <- te przymiotniki baaardzo do mnie przemawiają hihi :D

    OdpowiedzUsuń
  7. co prawda nie lubię brokułów, ale zapiekanka wygląda naprawdę smacznie, czym można brokuły zastąpić?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. myślę, że dobry okaże się tu szpinak :) będzie dobry z pleśniowym serkiem, ale jeśli już zmieniamy to można zastąpić go również fetą :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...